Tento recept na jablkové kolieska s mandľovým maslom a čokoládou je dokonalým spojením zdravého snacku a sladkej pochúťky. Zelené jablká sú obalené v krémovom mandľovom masle, posypané chrumkavými mandľovými hoblinami a namočené v horkej čokoláde, ktorá dodáva úžasný kontrast. Ideálne ako rýchly dezert, občerstvenie na párty alebo jednoduchý, no elegantný snack na každodenné chvíle. Vyskúšajte tento osviežujúci recept a potešte seba aj svojich blízkych!
Potrebujete:
zelené jablká
mandľové maslo
blanšírované mandle (ideálne hobľované)
horká čokoláda (aspoň 70% kakaa)
Postup:
Jablká nakrájajte na kolieska a každé koliesko napichnite na drevenú paličku. Jednu stranu jablka potrite hrubou vrstvou mandľového masla. Na plochý tanierik nasypte hobliny blanšírovaných mandlí a dôkladne posypte nimi stranu jablka s mandľovým maslom, aby sa hobliny prichytili. Môžete ich rukou jemne zatlačiť do mandľového masla. Tento postup zopakujte so všetkými kolieskami jabĺk a uložte ich na 20 minút do mrazničky. Medzitým roztopte čokoládu. Po stuhnutí jabĺk v mrazničke obaľte každé koliesko z oboch strán v roztopenej čokoláde. Uložte ich na papier na pečenie a nechajte stuhnúť v chladničke približne 30 minút. Potom servírujte.