Suroviny:
- 1 ks cibuľa
- 5 strúčiky cesnak
- 2 ks menšia cuketa
- 3/4 hrnček maslová tekvica
- 1 PL sušený tymián
- 1 PL jablčný ocot
- 3/4 hrnček filtrovaná voda
- 2 PL tapiokový škrob
- 1 ks väčší karfiol
- 2 PL lahôdkové droždie
- extra panenský olivový olej
- himalájska soľ
Postup:
-
Karfiol rozoberte na menšie ružičky a dajte variť do osolenej vody. Varte 5 minút. Potom zlejte vodu a dajte bokom. Zahrejte panvicu s olivovým olejom. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak, restujte 2-3 minúty. Pridajte očistenú a nakrájanú cuketu a tekvicu, soľ a tymián. Restujte cca 10 minút, alebo kým budú cuketa a tekvica zmäknuté. Vysypte celú zmes z panvice do mixéra, pridajte vodu, tapiokový škrob a jablčný ocot a rozmixujte do hladkej zmesi. Ak je zmes príliš hustá, pridajte malé množstvo vody. Do pekáča vylejte polovicu rozmixovanej zmesi, uložte do neho uvarený karfiol a zalejte zvyšnou rozmixovanou zmesou. Vložte do rúry vyhriatej na 190 stupňov a pečte cca 25 minút. Po dopečení vyberte z rúry a vrch posypte lahôdkovým droždím. Servírujte.