Paleo bezobilninové tortilly (AIP)
Potrebujete:
1 1/2 hrnček manioková múka
3/4 ČL soľ
1/4 ČL vínny kameň
1/8 ČL sóda bikarbóna
3/4 hrnček teplá voda
6 PL olivový olej (alebo avokádový olej)
Postup:
Vo väčšej mise zmiešajte múku, soľ, vínny kameň a sódu bikarbónu. Pridajte olej a vodu. Rukami vypracujte cesto, ktoré bude dobre tvarovateľné, nebude suché, ani mokré. Ak je cesto príliš lepivé, pridajte trochu múky. Ak je cesto drobivé, pridajte trošku olivového oleja. Cesto rozdeľte na 8 rovnakých častí. Z každej vyformujte guličku. Dajte jednu guličku medzi dva papiere na pečenie a rozvaľkajte na hrúbku tortilly. Opatrne stiahnite horný papier na pečenie a preklopte rozvaľkané cesto na rozpálenú panvicu (aj s papierom na pečenie zvrchu). Pomaličky, ako sa začne piecť, bude jednoduchšie papier na pečenie zvrchu stiahnuť. Opečte z oboch strán. Opakujte aj s ostatnými guličkami, kým budú všetky tortilly hotové. Servírujte.