Doprava nad 80 € ZDARMA v rámci Slovenska.

Gratinovaný ružičkový kel (AIP)

Ružičkový kel dochutený chrumkavou slaninkou. Garancia chuti aj pre tých, ktorí sa ružičkovému kelu vyhýbajú.

F979133A-AF18-4D4B-B227-646A943661A1

Potrebujete:

6 ks plátok slaniny

2 PL javorový sirup (nemusí byť)

1 ks červená cibuľa

900g ružičkový kel

1 hrnček vývar

soľ

1 hrnček plantainové chipsy

olivový olej

Postup:

Vo veľkej panvici opečte slaninu dochrumkava. Potom ju vyberte bokom a do panvice vložte nakrájanú červenú cibuľu. Restujte, kým bude mäkká, cca 2 minúty. Pridajte k nej ružičkový kel prekrojený na polovicu, posoľte a podlejte vývarom. Priveďte k varu a nechajte variť 10 minút pod pokrievkou. Medzitým v mixéri rozmixujte chipsy so štipkou soli na drobné kúsky. Z mixéra zmes presypte do stredne veľkej misy, primiešajte rozdrvenú slaninu a pokvapkajte javorovým sirupom. Keď je kel hotový, dajte dole pokrievku a nechajte restovať, kým sa tekutina vyparí. Môžete kel jemne opiecť. Potom pridajte drvenú zmes a chvíľu spolu restujte. Servírujte.