Doprava nad 80 € ZDARMA v rámci Slovenska.

Tekvicové gnocchi (AIP)

Tieto zdravé tekvicové gnocchi sa vyrábajú z tekvicového pyré a maniokovej múky. Sú skvelé pre deti na zobanie alebo ako príloha k mäsu. Sú bezlepkové, bez mliečnych výrobkov a paleo friendly.

IMG_1676

Potrebujete:

1 hrnček tekvicové pyré (z maslovej tekvice)

2 ks želatínové vajíčka (alebo riadne vajcia, ale už nie AIP)

4 PL olivový olej

1 PL med (alebo javorový sirup)

1 hrnček + 4 PL manioková múka (90g)

1 hrnček tapiokový škrob (60g)

1 PL paleo prášok na pečenie

1 PL sušený rozmarín

1 1/2 ČL soľ

1/2 ČL sušený cesnak

olivový olej na potretie

Želatínové vajíčka (2 ks):

2 PL jablčný ocot

2 PL želatína

4 PL teplá voda

Premiešajte a nechajte 2-3 minúty postáť. Potom použite v recepte.

Postup:

Zahrejte rúru na 190 stupňov. Pripravte si plech vystlaný papierom na pečenie. V stredne veľkej mise zmiešajte tekvicové pyré, vajíčka, olivový olej a med. Premiešajte. Pridajte zvyšné suroviny - maniokovú múku, tapiokový škrob, prášok na pečenie, rozmarín, soľ a cesnak. Premiešajte. Ak je cesto veľmi suché, pridajte po troške ďalšie tekvicové pyré. Z cesta lyžicou odoberajte a formujte gnocchi. Uložte na plech. Na záver pokvapkajte olivovým olejom. Vložte do rúry a pečte 16-20 minút. Keď sú hotové, sú chrumkavé zvonku, mäkké zvnútra a spodok je dozlatista upečený. Nechajte chvíľu vychladnúť a servírujte.