Doprava nad 80 € ZDARMA v rámci Slovenska.

Restovaný karfiol s chrumkavou slaninou (AIP)

restovan___karfiol_s_chrumkavou_slaninou_(aip)

Potrebujete:

1 ks karfiol

3 strúčiky cesnak

olivový olej

soľ

6-7 ks plátky slaniny

1 PL cibuľový prášok

petržlenová vňať

Postup:

Karfiol rozoberte na ružičky a dajte ho variť v osolenej vode na 5-6 minút. Medzitým opečte na panvici plátky slaniny do chrumkava. Vyberte a dajte bokom. Na výpeku zo slaniny opečte rozpučený cesnak (môžete pridať trochu olivového oleja, ak je málo tuku). Restujte 1 minútu a pridajte predvarený karfiol. Posoľte, posypte cibuľovým práškom a restujte ďalších cca 7-8 minút. Nakoniec primiešajte rozlámanú slaninu a čerstvú petržlenovú vňať. Servírujte.