Doprava zdarma nad 80€ v rámci Slovenska.

Vanilkový puding s jablkami a karamelom (AIP)

Tento nemliečny karamelový vanilkový puding je váš nový obľúbený dezert! Vyrába sa z domáceho pudingu bez mliečnych výrobkov a doplnený dusenými jablkami a domácim karamelom.

IMG_3272

Potrebujete:

Puding:

1 1/2 hrnček kokosový krém (hustá časť z plechovky)

1/2 hrnček kokosové mlieko z plechovky

1/4 hrnček javorový sirup

1 PL a 1 ČL tapiokový škrob

2 ks vaječný žĺtok

1 ČL vanilkový extrakt

Karamel:

3/4 hrnček kokosové mlieko

1/4 hrnček kokosový cukor

štipka soli

Jablká:

1 ks jablko (ošúpané a nakrájané na kocky)

1/2 ČL škorica

1 ČL kokosový cukor

1 PL kokosový olej

Postup:

Puding:

V malom kastróli zmiešajte kokosový krém, kokosové mlieko, škrob a javorový sirup. Dajte na platňu a na miernom stupni zohrievajte za neustáleho miešania, cca 2-3 minúty. Pripravte si do malej misky vaječné žĺtky. Odoberte 3xlyžicou s kokosovej teplej zmesi a zmiešajte ju so žĺtkami. Potom vaječnú zmes pridajte do kastróla s kokosovým mliekom a ďalej zahrievajte. Za neustáleho miešania na nízkom stupni varte 6-8 minút, kým puding trochu zhustne. Potom dajte dole z platbne a na záver primiešajte vanilku. Pudingovú zmes rozlejte do 2-3 pudingových pohárov a preložte do chladničky stuhnúť (najlepšie cez noc).

Karamel:

V malom kastróli zmiešajte kokosové mlieko, kokosový cukor a soľ. Varte na nízkom stupni za občasného miešania cca 20-30 minút alebo kým vznikne tuhá karamelová zmes. Dajte bokom.

Jablká:

Očistené a nakrájané jablká obaľte v škorici a kokosovom cukri. V malom kastróli zahrejte kokosový olej, kým sa roztopí. Pridajte jablká a nechajte ich dusiť 3-5 minút alebo kým zmäknú. 

Na záver:

Vyberte stuhnutý puding z chladničky. Poukladajte naň jablká a polejte karamelom. Servírujte.