Doprava zdarma nad 80€ v rámci Slovenska.

Bezlepkové ovsené palacinky

Tieto bezlepkové palacinky sú skvelou voľbou pre ľudí s citlivosťou na lepok, no potešia aj tých, ktorí hľadajú zdravšiu alternatívu klasických palaciniek. S použitím maniokovej a tapiokovej múky získajú jemnú a nadýchanú textúru, a s kokosovým mliekom a javorovým sirupom dosiahnete prirodzene sladkú chuť.

AB56F826-B224-4682-97B8-294F4E0E0948_1

Potrebujete:

  • 1 hrnček bezlepkovej ovsenej múky
  • 4 PL maniokovej múky
  • 4 PL tapiokového škrobu (alebo iného škrobu)
  • 1 ½ hrnčeka riedkeho kokosového mlieka
  • 1 ½ PL javorového sirupu

Postup:

  • Domáce kokosové mlieko: Ak chcete použiť vlastné, pripravíte ho jednoducho – rozmixujte 1 ½ hrnčeka vody s 4 PL strúhaného kokosu. Takto získané kokosové mlieko môžete použiť ako základ pre palacinkové cesto.

  • Príprava cesta: V mixéri zmixujte všetky ingrediencie, kým nevznikne hladká zmes. Alternatívne, ak nemáte mixér, môžete suroviny zmiešať ručne.

  • Pečenie palaciniek: Na panvici rozohrejte olivový olej a postupne opekajte palacinky. Ak počas pečenia cesto zhustne, pridajte 1-2 PL vody, aby ste dosiahli správnu konzistenciu.

  • Servírovanie: Palacinky podávajte s obľúbenými prísadami, ako sú ovocie, džemy alebo orechové maslá.