Bezlepkové ovsené palacinky
Tieto bezlepkové palacinky sú skvelou voľbou pre ľudí s citlivosťou na lepok, no potešia aj tých, ktorí hľadajú zdravšiu alternatívu klasických palaciniek. S použitím maniokovej a tapiokovej múky získajú jemnú a nadýchanú textúru, a s kokosovým mliekom a javorovým sirupom dosiahnete prirodzene sladkú chuť.
Potrebujete:
- 1 hrnček bezlepkovej ovsenej múky
- 4 PL maniokovej múky
- 4 PL tapiokového škrobu (alebo iného škrobu)
- 1 ½ hrnčeka riedkeho kokosového mlieka
- 1 ½ PL javorového sirupu
Postup:
-
Domáce kokosové mlieko: Ak chcete použiť vlastné, pripravíte ho jednoducho – rozmixujte 1 ½ hrnčeka vody s 4 PL strúhaného kokosu. Takto získané kokosové mlieko môžete použiť ako základ pre palacinkové cesto.
-
Príprava cesta: V mixéri zmixujte všetky ingrediencie, kým nevznikne hladká zmes. Alternatívne, ak nemáte mixér, môžete suroviny zmiešať ručne.
-
Pečenie palaciniek: Na panvici rozohrejte olivový olej a postupne opekajte palacinky. Ak počas pečenia cesto zhustne, pridajte 1-2 PL vody, aby ste dosiahli správnu konzistenciu.
-
Servírovanie: Palacinky podávajte s obľúbenými prísadami, ako sú ovocie, džemy alebo orechové maslá.