Doprava zdarma nad 80€ v rámci Slovenska.

Paleo tekvicová bábovka

Táto paleo tekvicová bábovka sa ľahko pripravuje, je vláčna, stredne sladká a jemná a plná teplých jesenných korenín. Je ozdobená krémovou polevou bez mlieka a v paleo štýle, čo z nej robí skutočný dezert bez lepku a mlieka, ktorý si každý obľúbi!

7151199F-63D9-4A26-B154-E3B432427075

Potrebujete:

Cesto:

  • 1 3/4 hrnček tekvicové pyré
  • 5ks vajcia (alebo náhrady vajec)
  • 3/4 hrnček kokosový cukor
  • 1/4 hrnček kokosovový olej
  • 2 ČL vanilka
  • 3 hrnček mandľová múka
  • 3/4 hrnček tapioková múka (manioková)
  • 1 ČL prášok do pečiva (bez hliníka)
  • 1/2 ČL sódy bikarbóny
  • 2 ČL mletá škorica
  • 1/2 ČL soľ

Kokosová poleva:

1/4 hrnček kokosové maslo, roztopené

1 PL javorový sirup (alebo med)

1/2 ČL vanilka

štipka soli

3 PL plnotučné kokosové mlieko z plechovky

Postup:

Predhrejte rúru na 175°C. Pripravte si menšiu bábovkovú formu a potrite ju kokosovým olejom.

Vo veľkej miske zmiešajte tekvicu, vajcia, cukor, kokosový olej a vanilku. Môžete vymixovať v mixéri. Odložte bokom.

V samostatnej veľkej miske zmiešajte mandľovú múku, tapiokovú múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, koreniny a soľ. Postupne vmiešavajte suchú zmes do mokrej, kým sa všetko nespojí. Nepremiešavajte príliš, aby cesto zostalo nadýchané.

Cesto preložte do pripravenej formy a rovnomerne ho rozotrite. Pečte 45-50 minút.

Položte formu na mriežku a nechajte bábovku chladnúť 15 minút. Potom formu opatrne otočte, aby sa koláč uvoľnil, a nechajte ho úplne vychladnúť na mriežke.

Príprava polevy:

V malom kastróli zmiešajte všetky suroviny a na miernom ohni za stáleho miešania zohrievania, kým nevznikne požadovaná konzistencia polevy.

Po vychladnutí koláča vylejte polevu na koláč. Servírujte a vychutnajte si túto jesennú dobrotu!