Doprava nad 80 € ZDARMA v rámci Slovenska.

Čokoládový koláč

D3382191-163C-4487-8D10-CD38FD2AC6A4

Potrebujete:

Korpus:

1 hrnček horká čokoláda

1 hrnček kokosové mlieko

1/3 hrnček kokosový krém (hustá casť z plechovky)

2 PL mandľové maslo

1 PL rozomleté ľanové semiačka

3 PL voda

1/4 hrnček jablková šťava

1/3 hrnček kokosový cukor

2 hrnčeky mandľová múka

2/3 hrnček tapiokový škrob

2 PL kakaový prášok

1 PL prášok na pečenie

Krém:

1/2 hrnček palmový tuk

1/3 hrnček kokosový krém

2 PL kakaový prášok

2 Pl javorový sirup

Zdobenie:

ovocie podľa chuti

Postup:

Do malého kastróla dajte nalámanú čokoládu, kokosové mlieko, kokosový krém a mandľové maslo. Zahrejte na panvici a za stáleho miešania nechajte roztopiť do hladkej zmesi. Dajte bokom. Do veľkej misy dajte vodu a mleté ľanové semiačka. Nechajte stáť 5 minút. Potom do misy pridajte kokosový cukor a jablkovú šťavu. Premiešajte. Potom pridajte čokoládovú zmes z kastróla a dôkladne premiešajte. Dajte bokom. Do stredne veľkej misy dajte mandľovú múku, škrob, kakao a prášok na pečenie. Premiešajte. Potom postupne sypte suchú zmes do mokrej čokoládovej zmesi a premiešavajte, kým vznikne hladká zmes. Rozdeľte zmes do dvoch vymastených okrúhlych foriem o priemere 20cm. Dajte do rúry vyhriatej na 175 stupňov a pečte 25 minút. Potom vyberte a nechajte chvíľu stáť, kým korpusy vyberiete z formy. Nechajte ich vychladnúť na izbovú teplotu. Zatiaľ si pripravte krém zmiešaním všetkých surovín. Jednu vrstvu krému rozotrite medzi dva korpusy a druhú vrstvu dajte na vrch. Ozdobte ovocím. Servírujte.