Doprava nad 80 € ZDARMA v rámci Slovenska.

Mandľové tekvičky

Tieto nepečené mandľové tekvičky sú jesennou klasikou. Sú vyrobené z mandľového masla, tekvicového pyré a neobsahujú žiadne mliečne produkty, ani rafinovaný cukor. 

23818A4D-9F65-4E47-8175-74BAAECEEFF3

Potrebujete:

1 hrnček mandľové maslo

2 PL tekvicové pyré

1/4 hrnček javorový sirup

1/2 hrnček mandľová múka

1/4 hrnček + 2 PL kokosová múka

1 ČL tekvicové korenie

1/2 ČL vanilkový extrakt

1/4 ČL soľ

2 PL kokosový cukor

čokoládové guličky

Tekvicové korenie:

1 1/2 PL mletá škorica

1 ČL mletý zázvor

3/4 ČL mleté klinčeky

Postup:

V stredne veľkej mise zmiešajte mandľové maslo, tekvicové pyré, javorový sirup, mandľovú múku, kokosovú múku, vanilkový extrakt, 1/2 ČL tekvicové korenie a soľ. Spracujte rukami, kým dostanete hmotu vhodnú na tvarovanie. Pomocou rúk vytvarujte postupne stredne veľké guličky, cca 10-11 guličiek. Na menšom tanieriku zmiešajte kokosový cukor a 1/2 ČL tekvicového korenia. Postupne všetky guličky vyvaľkajte v zmesi a uložte na tanier. Kúskom špagátu vytvorte na jednotlivých guličkách po 4 čiary zatlačením špagátu do guličky. Na vrch uložte čokoládovú guličku, jemne ju zatlačte a uložte na tanier. Hotové "tekvičky" uložte v chladničke na 30 minút. Servírujte.