Nadýchané bezlepkové citrónovo-čučoriedkové muffiny
Tieto bezlepkové citrónovo-čučoriedkové muffiny sú jemné, nadýchané a plné šťavnatých čučoriedok. Kombinácia mandľovej a ovsenej múky zabezpečí vláčnu textúru a svieža chuť citróna s čučoriedkami ich povýši na dokonalú maškrtu.
Potrebujete (8 väčších muffinov):
-
1 ½ hrnčeka mandľovej múky (165 g) (alebo tigria múka pre tých, ktorí nejedia orechy)
-
½ hrnčeka ovsenej múky (60 g)
-
2 ČL prášku do pečiva
-
štipka soli
-
½ ČL škorice
-
kôra z 1 veľkého citróna (cca 2 PL) (alebo 2 ČL citrónovej kôry v prášku)
-
¼ hrnčeka mandľového mlieka (60 ml) (alebo kokosové mlieko pre tých, ktorí nejedia orechy)
-
¼ hrnčeka avokádového oleja (60 ml) (alebo olivový olej)
-
2 PL citrónovej šťavy (30 ml)
-
1 ČL vanilkového extraktu
-
¼ hrnčeka (cca 60 ml)
-
2 vajcia (stredne veľké, izbovej teploty)
-
1 hrnček čerstvých čučoriedok (150 g)
Postup:
-
Rúru predhrejte na 220 °C a pripravte formu na muffiny s 8 papierovými košíčkami alebo muffinovú formu. Formu potrite kokosovým olejom, aby sa cesto nelepilo.
-
V miske zmiešajte mandľovú múku, ovsenú múku, prášok do pečiva, soľ, škoricu a citrónovú kôru.
-
V druhej miske vyšľahajte mandľové mlieko, avokádový olej, citrónovú šťavu, vanilku, javorový sirup a vajcia.
-
Tekutú zmes vlejte do suchých ingrediencií a premiešajte.
-
Jemne primiešajte čučoriedky.
-
Cesto rozdeľte do košíčkov až po vrch.
-
Pečte pri 220 °C prvých 5 minút, potom teplotu znížte na 175 °C a pečte ešte 18 minút.