Doprava zdarma pri objednávke nad 80 €. Doprajte si zdravie bez zbytočných poplatkov!

Nadýchané bezlepkové citrónovo-čučoriedkové muffiny

Tieto bezlepkové citrónovo-čučoriedkové muffiny sú jemné, nadýchané a plné šťavnatých čučoriedok. Kombinácia mandľovej a ovsenej múky zabezpečí vláčnu textúru a svieža chuť citróna s čučoriedkami ich povýši na dokonalú maškrtu.

B26501D6-300E-456B-A5C4-D73B074E4D6D

Potrebujete (8 väčších muffinov)

  • 1 ½ hrnčeka mandľovej múky (165 g) (alebo tigria múka pre tých, ktorí nejedia orechy)

  • ½ hrnčeka ovsenej múky (60 g)

  • 2 ČL prášku do pečiva

  • štipka soli

  • ½ ČL škorice

  • kôra z 1 veľkého citróna (cca 2 PL) (alebo 2 ČL citrónovej kôry v prášku)

  • ¼ hrnčeka mandľového mlieka (60 ml) (alebo kokosové mlieko pre tých, ktorí nejedia orechy)

  • ¼ hrnčeka avokádového oleja (60 ml) (alebo olivový olej)

  • 2 PL citrónovej šťavy (30 ml)

  • 1 ČL vanilkového extraktu

  • ¼ hrnčeka (cca 60 ml)

  • 2 vajcia (stredne veľké, izbovej teploty)

  • 1 hrnček čerstvých čučoriedok (150 g)

Postup:

  • Rúru predhrejte na 220 °C a pripravte formu na muffiny s 8 papierovými košíčkami alebo muffinovú formu. Formu potrite kokosovým olejom, aby sa cesto nelepilo.

  • V miske zmiešajte mandľovú múku, ovsenú múku, prášok do pečiva, soľ, škoricu a citrónovú kôru.

  • V druhej miske vyšľahajte mandľové mlieko, avokádový olej, citrónovú šťavu, vanilku, javorový sirup a vajcia.

  • Tekutú zmes vlejte do suchých ingrediencií a premiešajte.

  • Jemne primiešajte čučoriedky.

  • Cesto rozdeľte do košíčkov až po vrch.

  • Pečte pri 220 °C prvých 5 minút, potom teplotu znížte na 175 °C a pečte ešte 18 minút.