Doprava nad 80 € ZDARMA v rámci Slovenska.

Ružičkový kel v slaninovom obale

Najlepší slaný snack, aký som kedy jedla. Ružičkový kel obalený v slanine je chrumkavý, jemne nasladlý a jednoduchý na prípravu. 

39AD437F-A17C-4994-974B-86B0148B26DB

Potrebujete:

2 PL javorový sirup

2 PL balzamikový ocot

2 ČL kokosový cukor

1 PL kokosové amíny

1 ČL sušený cesnak

1/4 ČL čierne korenie

plátky slaniny

300g ružičkový kel

 

Aioli omáčka:

1/3 hrnček majonéza

soľ a čierne korenie

2 ČL sušený cesnak

šťava z 1/2 citróna

 

Postup:

V malej miske zmiešajte javorový sirup, balzamikový ocot, kokosový cukor, kokosové amíny, sušený cesnak a čierne korenie. Dajte bokom. Ružičkový kel rozkrojte pozdĺžne na polovicu. Jednotlivé plátky slaniny tiež pozdĺžne nakrojte na menšie pásiky. Plátok slaniny potom potrite z oboch strán pripravenou glazúrou. Vezmite polovicu kelu, namočte z oboch strán v glazúre, obaľte do potretého plátku slaniny a zafixujte špáratkom. Takto opakujte so zvyšným množstvom kelu. Uložte ich všetky na plech vystlaný papierom na pečenie a dajte dú rúry vyhriatej na 200 stupňov. Pečte cca 30-35 minút alebo kým budú chrumkavé a karamelizované. Pripravte si omáčku zmiešaním všetkých surovín a spolu servírujte.