Cesnakový kváskový chlebík (AIP)
Potrebujete:
1 hrnček + 2 PL teplá voda
1/4 hrnček + 2 PL extra panenský olivový olej
2 PL aktivovaný bezobilninový kvások
1 PL javorový sirup alebo med
1/2 hrnček manioková múka
1/2 hrnček tigria múka
1/2 hrnček kokosová múka
1 ČL cesnakový prášok
1 ČL soľ
šalvia (alebo iné bylinky podľa chuti)
Postup:
Vo väčšej mise zmiešajte vodu, 1/4 hrnček olivový olej, kvások a sirup. V menšej mise zmiešajte maniokovú, tigriu a kokosovú múku, cesnakový prášok a soľ. Suchú zmes vysypte do misy s mokrou zmesou a jemne premiešajte, kým vznikne cesto, ktoré je možné rozvaľkať. Cesto rozvaľkajte medzi dvomi papiermi na pečenie na hrúbku cca 0,5cm. Vrch potrite 1 PL olivového oleja. Prikryte fóliou a nechajte 45-60 minút odležať. Potom poukladajte bylinky opláchnuté v teplej vode na cesto. Jemne ich do cesta postláčajte. Pokvapkajte ďalšou 1 PL olivového oleja, jemne posoľte a vložte do rúry vyhriatej na 230 stupňov. Pečte cca 15 minút. Nakrájajte a servírujte.