Doprava nad 80 € ZDARMA v rámci Slovenska.

Wugi Mliečne kefírové kultúry na skúšku

Kód: 601
€8,50
Skladom (>5 ks)

Vrecúško plné kefírových kultúr, z ktorého si môžete doma urobiť vlastný kefír. Stačí k tomu trochu mlieka. Trvá to minútku, ale vaše zdravie (hlavne črevá) vás za to budú milovať. Prečo? Pretože domáci kefír vzniká fermentovaním alebo kvasením. Vďaka tomu je plný priateľských baktérií, enzýmov a ďalších látok, ktoré telu často chýbajú. Vykúzlim čerstvý, poctivý mliečny kefír z akéhokoľvek živočíšneho mlieka.

Mliečne kefírové kultúry na skúšku - obsahujú 1 sáčok s 5 g kefírových kultúr.

Pomocou 1 vrecka vyrobíte postupne 30 – 35 litrov kefíru. Po dobu 1 mesiaca tak máte každý deň čerstvý probiotický kefír.

Detailné informácie

Podrobný popis

Lepší než jogurt

Pripravte si poctivý kefír z kvalitného mlieka. Bude tak obsahovať viac vitamínov a zdravých tukov než klasický nízkotučný kefír z obchodu. Kravské, kozie aj ovčie mlieko, všetky majú kultúry radi. Kefír chutí podobne ako jogurt, ale má pár výhod. Obsahuje viac druhov priateľských baktérií pre naše telo a pripravuje sa pri izbovej teplote – bez jogurtovača.

Kto cvičí, ocení ho jako prírodný proteínový nápoj, je ľahko stráviteľný a plný komplexných bielkovín. Piť ho môžete len tak samotný alebo s medom či v smoothie.

Ako kefír vzniká?

Mliečny kefír vzniká fermentáciou (zjednodušene kvasením) kefírových kultúr v mlieku. Kefírové kultúry sa kŕmia laktózou (mliečnym cukrom), menia ho na kyselinu mliečnu, pár bubliniek (oxid uhličitý) a ďalšie látky. Pritom zostávajú kultúry živé v nápoji a produkujú do neho svoje enzýmy, ktoré napomáhajú tráveniu.

Mliečny kefír je ako osviežujúci jogurtový nápoj. Obsahuje minimum laktózy, je plný priateľských baktérií (probiotík), enzýmov, živín, vitamínov a minerálov. Tie sú nevyhnutné pre správnu funkciu čriev a trávenie.

Obsah, zloženie a dávkovanie

Mliečny kefír si môžete dopriať denne, je to podobné ako s jogurtami. Iba ak nie ste na jogurty a kefíry zvyknutí, doporučujeme začať s menším množstvom a postupne navyšovať – napríklad na 400 ml za deň.

Zloženie

Dextróza ako nosič kefírových kultúr, kefírové kultúry (mikroorganizmy z rodu: Lactococcus, Leuconostoc, Lactobacillus, Saccharomyces, Kluyveromyces)

Napr. konkrétne druhy Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactococcus lactis subsp. cremoris, Lactococcus lactis subsp. diacetylactis, Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris, Lactobacillus kefyr, Saccharomyces unisporus, Kluyveromyces marxianus a ďalšie.

Môže obsahovať stopy mlieka.

1 vrecúško s 5 g mliečnych kefírových kultúr, s ktorým postupne počas cca jedného mesiaca pripravíte 30 - 35 litrov mliečneho kefíru. Každý deň si môžete pripraviť až 1 liter kefíru, množstvo si prispôsobíte podľa potreby.

Skladujte v chladničke (prípadne v chlade do 20°C).

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Česká súrodenecká značka WUGI. Majitelia značky sú blázni do zdravia čriev a mikrobiómu. Vyberajú pre vás najkvalitnejšie a najčistejšie produkty, ktoré sami doma používajú.

Vodný, mliečny alebo aj rastlinný kefír je tzv. funkčná potravina, ktorá má priaznivé účinky na naše zdravie. Podporuje trávenie, posilňuje črevný mikrobióm, imunitu a odolnosť. Je plný vitamínov, minerálov, enzýmov a probiotík. Doma ho máte za minútku a z kefíru potom vykúzlite ďalšie probiotické dobroty.

OIP (2)