WUGI vodné kefírové kultúry na skúšku

Kód: 44
Neohodnotené
Značka: Wugi
€8,50
Skladom (>5 ks)

Sáčok plný kefírových kultúr, z ktorého si môžete doma urobiť vlastný kefír. Stačí k tomu trochu vody, kokosového mlieka alebo ovocnej šťavy. Trvá to minútku, ale vaše zdravie (hlavne črevá) vás za to budú milovať. Prečo? Pretože domáci kefír vzniká fermentovaním alebo kvasením. Vďaka tomu je plný priateľských baktérií, enzýmov a ďalších látok, ktoré telu často chýbajú.

Kefírujete tak nepretržite 3 týždne.

Detailné informácie

Podrobný popis

Vodný kefír WUGI nie len pre vegánov a športovcov

Vodný kefír WUGI je alternatívou k mliečnej klasike. Vyrobíte ho z vody a cukru a pripomína sladkokysloú perlivú limonádu. Toto osvieženie je ale bez chémie a zdraviu prospešné. Kto má rád zmenu, nech si vyrobí kokosový kefír z kokosovej vody či mlieka alebo prefermentujte ovocnú šťavu. Vodné kefírové kultúry to zvládnu.

Funguje jako prirodný iontový nápoj, spoľahlivo zaženie smäd, poteší chuťové poháriky a dodá energiu.

Ako kefír vzniká?

Vodný kefír vzniká fermentáciou (kvasením) kefírových kultúr vo vode, kokosovej vode či mlieku alebo ovocnej šťave. Kefírové kultúry sa kŕmia cukrom v sladkom nápoji, mení ho na bublinky (oxid uhličitý), kyselinu octovú a kyselinu mliečnu a ďalšie látky. Pritom zostávajú kultúry živé v nápoji a produkujú do neho svoje enzýmy, ktoré napomáhajú tráveniu.

Vodný kefír je ľahko perlivý, osviežujúci nápoj s minimom zbytkového cukru, ktorý je plný priateľských baktérií (probiotík), enzýmov, živín, vitamínov a minerálov. Tie sú nevyhnutné pre správnu funkciu čriev a trávenia.

Pripomína popisom kombuchu? Je to jeho bratranec. Oba sú to fermentované nápoje, ale predsa je každý iný. Na rozdiel od kombuchy obsahuje vodný kefír iné kultúry – má viac baktérií a menej kvasiniek, nechutí tak „octovo“ a vo vodnom kefíre z WUGI kultúr sa netvorí prakticky alkohol (pod 0,1 %). Kombucha môže mať aj 1 %. Vodný kefír si zamilujú deti.

Obsah, zloženie a dávkovanie

Piť ho môžete denne. Ak ste ho ešte nepili, začnite postupne, nech si brucho na nával dobrých baktérií zvykne. Navyšovať môžete aj na 0,5 litra denne.

Balenie obsahuje 1 sáčok s 5 g vodných kefírových kultúr. Zo sáčku postupne behom cca 3 týždňov pripravíte až 10 litrov vodného kefíru. Každých 24 – 72 hodín vám vznikne liter kefíru, takže balenie vám vydrží 3 týždne nepretržitej prípravy kefíru.

Zloženie

Hnedý cukor ako nosič kefírových kultúr, kefírové kultúry (mikroorganizmy z rodu Lactobacillus, Lactococcus, Leuconostoc, Saccharomyces, Acetobacter, Kluyveromyces).

Môže obsahovať stopy mlieka.

Skladujte v chladničke (prípadne v chlade do 20°C).

Minimálna garantovaná doba trvanlivosti 9 a viac mesiacov od dodania.

Dodatočné parametre

Kategória: Kefírové kultúry
Obsah balenia: 1 x 5 g (na 10 litrov kefíru)

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Česká súrodenecká značka WUGI. Majitelia značky sú blázni do zdravia čriev a mikrobiómu. Vyberajú pre vás najkvalitnejšie a najčistejšie produkty, ktoré sami doma používajú.

Vodný, mliečny alebo aj rastlinný kefír je tzv. funkčná potravina, ktorá má priaznivé účinky na naše zdravie. Podporuje trávenie, posilňuje črevný mikrobióm, imunitu a odolnosť. Je plný vitamínov, minerálov, enzýmov a probiotík. Doma ho máte za minútku a z kefíru potom vykúzlite ďalšie probiotické dobroty.

OIP (2)