Bezlepkové kuracie prsia piccata (AIP)
Toto rýchle jedlo z jednej panvice je ideálne na večeru počas týždňa. Kuracie prsia piccata bez lepku a mliečnych výrobkov je ľahké, svieže a plné chuti vďaka jemnej citrónovej omáčke.
Potrebujete:
-
450 g kuracích pŕs bez kosti a kože (asi 2 kusy), rozrezané na polovicu
-
1 ČL morskej soli
-
½ hrnčeka (60 g) škrobu z maranty (arrowroot) (alebo tapiokový škrob)
-
3 PL olivového oleja
-
3 strúčiky cesnaku, nasekané nadrobno
-
250 ml kuracieho vývaru
-
2 PL citrónovej šťavy
-
1 PL bieleho vínneho octu
-
plátky citróna na ozdobu (voliteľné)
-
čerstvá nasekaná petržlenová vňať na ozdobu (voliteľné)
Postup:
-
Kuracie prsia rozrežte na polovicu a jemne osoľte polovicou soli.
-
V miske si pripravte škrob z maranty a obaľte v ňom mäso. Prebytočný škrob jemne oklepte.
-
Na panvici zohrejte 2 PL olivového oleja a na strednom ohni opečte kuracie plátky dozlatista z oboch strán. Odložte bokom.
-
Do panvice pridajte zvyšnú 1 PL oleja, prisypte cesnak a krátko orestujte.
-
Prilejte vývar a citrónovú šťavu, priveďte k varu.
-
Dochuťte zvyšnou soľou a octom.
-
Vráťte mäso späť do panvice a nechajte dusiť na miernom ohni, kým sa omáčka nezredukuje a mäso nebude prepečené.
-
Podávajte ozdobené citrónovými plátkami a petržlenovou vňaťou. Skvelo chutí s cestovinami podľa vlastného výrberu.
Tip: Tento recept je prirodzene bez lepku, mliečnych výrobkov a vhodný aj pre AIP či paleo stravovanie.