Doprava zdarma pri objednávke nad 80 €. Doprajte si zdravie bez zbytočných poplatkov!

Bezlepkové kuracie prsia piccata (AIP)

Toto rýchle jedlo z jednej panvice je ideálne na večeru počas týždňa. Kuracie prsia piccata bez lepku a mliečnych výrobkov je ľahké, svieže a plné chuti vďaka jemnej citrónovej omáčke.

piccata

Potrebujete:

  • 450 g kuracích pŕs bez kosti a kože (asi 2 kusy), rozrezané na polovicu

  • 1 ČL morskej soli 

  • ½ hrnčeka (60 g) škrobu z maranty (arrowroot) (alebo tapiokový škrob)

  • 3 PL olivového oleja

  • 3 strúčiky cesnaku, nasekané nadrobno

  • 250 ml kuracieho vývaru

  • 2 PL citrónovej šťavy

  • 1 PL bieleho vínneho octu

  • plátky citróna na ozdobu (voliteľné)

  • čerstvá nasekaná petržlenová vňať na ozdobu (voliteľné)

Postup:

  • Kuracie prsia rozrežte na polovicu a jemne osoľte polovicou soli.

  • V miske si pripravte škrob z maranty a obaľte v ňom mäso. Prebytočný škrob jemne oklepte.

  • Na panvici zohrejte 2 PL olivového oleja a na strednom ohni opečte kuracie plátky dozlatista z oboch strán. Odložte bokom.

  • Do panvice pridajte zvyšnú 1 PL oleja, prisypte cesnak a krátko orestujte.

  • Prilejte vývar a citrónovú šťavu, priveďte k varu.

  • Dochuťte zvyšnou soľou a octom.

  • Vráťte mäso späť do panvice a nechajte dusiť na miernom ohni, kým sa omáčka nezredukuje a mäso nebude prepečené.

  • Podávajte ozdobené citrónovými plátkami a petržlenovou vňaťou. Skvelo chutí s cestovinami podľa vlastného výrberu.

Tip: Tento recept je prirodzene bez lepku, mliečnych výrobkov a vhodný aj pre AIP či paleo stravovanie.