Doprava nad 80 € ZDARMA v rámci Slovenska.

Cestoviny Alfredo

IMG_3956

Potrebujete:

1 ks karfiol (stredne veľký)

olivový olej

3 strúčiky cesnak

1 ks cibuľa

1/2 hrnček kokosové mlieko

1/3 hrnček vývar

1 PL citrónová šťava

1 PL lahôdkové droždie

soľ a čierne korenie

1 hrnček čerstvý špenát

340g ryžové cestoviny

petržlenová vňať na zdobenie

Postup:

Karfiol rozoberte na ružičky a dajte variť. Varte 10 minút, kým zmäkne. Zlejte a dajte bokom. Vo väčšej panvici zahrejte olej a chvíľu restujte cibuľu a cesnak. Dajte bokom. Do mixéra vložte uvarený karfiol, orestovanú cibuľu a cesnak, kokosové mlieko, vývar, citrónovú šťavu, lahôdkové droždie, soľ a čierne korenie. Rozmixujte do hladkej zmesi. Ak bude zmes hustá, pridajte vývar. V panvici orestujte špenátové listy, cca 1-2 minúty. Potom pridajte uvarené cestoviny a nakoniec karfiolovú omáčku. Premiešajte a servírujte s petržlenovou vňaťou.