Citrónové kuracie prsia

IMG_6352

Potrebujete:

700 g kuracie prsia

soľ a čierne korenie

5 PLmanioková múka (alebo iná)

bravčová masť

olivový olej (alebo avokádový)

4 strúčiky cesnak

1 ks cibuľa

1 1/2 hrnček mäsový vývar

3 PL šťava z citróna

1/3 hrnček kokosový krém (hustá časť z plechovky)

2 ČL horčica

1/2 hrnček mrazený hrášok

pažítka na zdobenie

Postup:

Očistite a nakrájajte kuracie prsia na väčšie plátky. Posypte soľou a čiernym korením. Každý kus mäsa poobracajte v múke a uložte do veľkej panvice opiecť na bravčovej masti. Opekajte z oboch strán dozlatista (cca 4 minúty každá strana). Potom mäso povyberajte a uložte bokom na tanier. Do panvice prilejte olivový olej a orestujte na ňom nakrájanú cibuľu. Po minúte pridajte cesnak a tiež krátko orestujte. Potom prilejte vývar, citrónovú šťavu a nechajte zovrieť. Krátko povarte (3 minúty) a potom pridajte kokosový krém, horčicu a hrášok. Nechajte variť ďalšiu 1-2 minúty. Vložte späť do panvice aj mäso a varte 1 minútu. Vypnite a posypte čerstvou pažítkou. Servírujte.