Citrónové kuracie prsia
Potrebujete:
700 g kuracie prsia
soľ a čierne korenie
5 PL manioková múka (alebo iná)
bravčová masť
olivový olej (alebo avokádový olej)
4 strúčiky cesnak
1 ks cibuľa
1 1/2 hrnček mäsový vývar
3 PL šťava z citróna
1/3 hrnček kokosový krém (hustá časť z plechovky)
2 ČL horčica
1/2 hrnček mrazený hrášok
pažítka na zdobenie
Postup:
Očistite a nakrájajte kuracie prsia na väčšie plátky. Posypte soľou a čiernym korením. Každý kus mäsa poobracajte v múke a uložte do veľkej panvice opiecť na bravčovej masti. Opekajte z oboch strán dozlatista (cca 4 minúty každá strana). Potom mäso povyberajte a uložte bokom na tanier. Do panvice prilejte olivový olej a orestujte na ňom nakrájanú cibuľu. Po minúte pridajte cesnak a tiež krátko orestujte. Potom prilejte vývar, citrónovú šťavu a nechajte zovrieť. Krátko povarte (3 minúty) a potom pridajte kokosový krém, horčicu a hrášok. Nechajte variť ďalšiu 1-2 minúty. Vložte späť do panvice aj mäso a varte 1 minútu. Vypnite a posypte čerstvou pažítkou. Servírujte.