Doprava nad 80 € ZDARMA v rámci Slovenska.

Francúzske cibuľové cestoviny

IMG_0563

Potrebujete:

olivový olej (alebo ghee maslo)

2 ks cibuľa

soľ

3 strúčiky cesnak

1 PL kokosové amíny (alebo sójová omáčka)

1 PL vínny ocot

2 hrnčeky ryžové cestoviny

3 hrnčeky hovädzí vývar

1/2 hrnček syr (vegánsky alebo živočíšny)

tymián

prosciutto (alebo plátky slaniny)

 

Postup:

Vo veľkej hlbokej panvici zahrejte olivový olej a pridajte na tenké pásiky nakrájanú cibuľu. Jemne posoľte a restujte približne 30 minút alebo kým bude cibuľa skaramelizovaná. Potom pridajte rozpučený cesnak, minútku restujte. Pridajte kokosové amíny a vínny ocot. Premiešajte. Pridajte surové cestoviny, zalejte vývarom tak, aby boli cestoviny zakryté. Varte približne 10 minút, medzitým premiešavajte, kým sú cestoviny hotové. Potom pridajte nastrúhaný syr a jemne posypte tymiánom. Dajte dole z platne. V inej panvici medzitým opečte prosciutto alebo slaninu a pridajte k cestovinám. Servírujte.