
Suroviny:
- 1/2 hrnček kokosové amíny (alebo sójová omáčka)
- 2 PL kečup
- 1 PL trstinová melasa
- 1 ČL kokosový cukor
- 2 ČL cesnakový prášok
- 2 ČL cibuľový prášok
- 1/2 ČL zázvorový prášok
- 3/4 ČL soľ
- 1/4 ČL čierne korenie
- 2 PL arrowroot škrob alebo tapiokový škrob
- 500 g kuracie prsia nakrájané na kocky
- olivový olej
- pažítka na zdobenie
Postup:
-
V menšej miske zmiešajte kokosové amíny, trstinovú melasu, kečup, kokosový cukor, cesnakový, cibuľový a zázvorový prášok. Dajte bokom.Vo väčšej mise zmiešajte soľ, čierne korenie a škrob. Pridajte na kocky nakrájané kuracie prsia, dôkladne premiešajte, aby sa všetky obalili v škrobe. Dajte bokom. Zahrejte v panvici olivový olej a pridajte do nej kuracie prsia. Restujte niekoľko minút (4-5 minút), kým budú hotové. Mierne znížte stupeň a vylejte pripravenú omáčku na kuracie prsia. Premiešajte a restujte ešte asi 2-3 minúty, kým omáčka mierne zhustne. Servírujte s nakrájanou pažítkou.
