Doprava nad 80 € ZDARMA v rámci Slovenska.

Plnené batátové koláče (AIP)

plnen___bat__tov___kol____e_(aip)

Suroviny:

Mäsová plnka

  • 450 g mleté hovädzie mäso
  • 1/2 ČL sušená bazalka
  • 1/2 ČL sušené oregáno
  • 1 ČL cibuľový prášok
  • 1 ČL cesnakový prášok
  • 1/4 hrnček čerstvá petržlenová vňať nakrájaná
  • 2 hrnček kel
  • himalájska soľ
  • extra panenský olivový olej

Batátový koláč

  • 2 hrnček biele batáty uvarené, roztlačené (asi 3 ks)
  • 2/3 hrnček manioková múka
  • himalájska soľ
  • extra panenský olivový olej

Postup:

Mäsová plnka:
 
Rozohrejte panvicu s troškou olivového oleja. Vložte do nej mleté mäso, pridajte bazalku, oregáno, soľ, cibuľový a cesnakový prášok. Restujte, kým sa mäso zatiahne. Pridajte nakrájaný kel a restujte spolu pár minút, kým zmäkne. Na koniec pridajte petržlenovú vňať a restujte 1 minútu. Dajte bokom.
 
Batátové koláče:
 
Uvarené a roztlačené batáty vložte do misy a pridajte múku, soľ. Dôkladne zmiešajte a vypracujte cesto. Cesto má byť mäkké a poddajné. Ak je potrebné, pridajte viac múky. Cesto vložte medzi dva papiere na pečenie a rozvaľkajte na hrubší plát. Pohárom vykrojujte kolieska. Na spodné koliesko uložte 1 PL plnky a prikryte vrchným kolieskom. Okrajte spojte a v ruke ešte vypracujte koleso. Uložte na rozohriatu panvicu s olivovým olejom a opekajte z oboch strán dozlatista. Opakujte, kým spracujete celé cesto. Servírujtle.

Poznámky:

 
Biele batáty môžete zameniť aj za oranžové batáty. Tie sú však vlhkejšie, preto budete musieť použiť viac múky.