Doprava nad 80 € ZDARMA v rámci Slovenska.

Casserole s hovädzím mäsom a karfiolom

9d35f67a-4963-44ef-bd49-b00b7b5e6dd4

 

Suroviny:

  • 500 g hovädzie mäso mleté
  • 1 ks cibuľa
  • 2 ČL cesnakový prášok
  • 1 ČL sušené oregáno
  • 2 ČL sušený koriander
  • 1 ČL rasca
  • 2 ČL himalájska soľ
  • 1/4 ČL čierne korenie
  • 2 hrnčeky karfiolová ryža surový karfiol rozomletý na "ryžu"
  • 600 ml drvené paradajky alebo paradajkové pyré
  • 8 ks tortilla
  • extra panenský olivový olej

Postup:

Vo veľkej panvici orestujte nakrájanú cibuľu na oleji, pridajte mleté mäso a okoreňte (cesnak, oregáno, koriander, rasca, soľ, čierne korenie). Restujte, kým sa mäso zatiahne. Pridajte karfiolovú ryžu (surový karfiol zľahka rozmixujte na ryžu) a restujte, kým karfiol zmäkne (cca 4-5 minút). Pridajte drvené paradajky a restujte ďalších 5 minút. Dajte bokom. Pripravte si zapekaciu misu o rozmere približne 25x20cm a pokvapkajte spodok olejom. Uložte jednu tortillu na dno misy, ďalšiu nakrájajte na pásiky, aby ste zakryli voľné miesta. Opakujte, vrstvite tortilly a mäsovú zmes na ďalšie dve vrstvy a zakončite vrstvením zvyšku mäsovej zmesi. V prípade potreby môžete posypať strúhaným syrom. Vložte do rúry vyhriatej na 190 stupňov a pečte 15 minút. Môžete vrch ozdobiť podľa chuti.