Doprava nad 80 € ZDARMA v rámci Slovenska.

Čokoládové perníčky

4B99D691-9941-47B2-8423-0D32C0088008

Potrebujete:

3/4 hrnček tapiokový škrob

1/2 hrnček múka z tigrích orechov (alebo mandľová múka)

1 PL kakaový prášok

1 PL želatínový prášok

1/2 ČL sóda bikarbóna

1 ČL mletý zázvor

1/2 ČL mletá škorica

1/3 hrnček palmový tuk

1/4 hrnček javorový sirup

2 PL trstinová melasa

1/2 ČL vanilkový extrakt

Plnka:

1/2 hrnček čokoláda

1/4 hrnček kokosový krém

Postup:

Vo veľkej mise zmiešajte suché suroviny. V menšej mise zmiešajte palmový tuk, javorový sirup, melasu a vanilkový extrakt. Premiešajte a pridajte túto mokrú zmes do suchej zmesi. Vypracujte cesto. Rozvaľkajte ho medzi dvomi papiermi na pečenie a vykrajujte obľúbené vianočné formičky, spodný diel plný, vrchný diel s vykrojeným stredom. Uložte na plech a dajte piecť do rúry vyhriatej na 175 stupňov. Pečte 12-14 minút. Medzitým si pripravte čokoládovú plnku. V malom hrnci nechajte roztopiť čokoládu s kokosovým krémom za stáleho miešania. Touto plnkou naplňte perníčky, nechajte chvíľu vychladnúť a servírujte.