Čokoládové perníčky
Potrebujete:
3/4 hrnček tapiokový škrob
1/2 hrnček múka z tigrích orechov (alebo mandľová múka)
1 PL kakaový prášok
1 PL želatínový prášok
1/2 ČL sóda bikarbóna
1 ČL mletý zázvor
1/2 ČL mletá škorica
1/3 hrnček palmový tuk
1/4 hrnček javorový sirup
2 PL trstinová melasa
1/2 ČL vanilkový extrakt
Plnka:
1/2 hrnček čokoláda
1/4 hrnček kokosový krém
Postup:
Vo veľkej mise zmiešajte suché suroviny. V menšej mise zmiešajte palmový tuk, javorový sirup, melasu a vanilkový extrakt. Premiešajte a pridajte túto mokrú zmes do suchej zmesi. Vypracujte cesto. Rozvaľkajte ho medzi dvomi papiermi na pečenie a vykrajujte obľúbené vianočné formičky, spodný diel plný, vrchný diel s vykrojeným stredom. Uložte na plech a dajte piecť do rúry vyhriatej na 175 stupňov. Pečte 12-14 minút. Medzitým si pripravte čokoládovú plnku. V malom hrnci nechajte roztopiť čokoládu s kokosovým krémom za stáleho miešania. Touto plnkou naplňte perníčky, nechajte chvíľu vychladnúť a servírujte.