Doprava nad 80 € ZDARMA v rámci Slovenska.

Ovocné galety (AIP)

DF3FD6CF-0171-48D7-A08B-776105E2FC62

Potrebujete:

Korpus:

3/4 hrnček palmový tuk

1 1/2 hrnček manioková múka

1/2 ČL soľ

1 PL javorový sirup

1 PL jablčný ocot

1/4 hrnček studená voda

Plnka:

3 hrnčeky čerstvé bobuľovité ovocie

1/4 ČL soľ

1 ČL vanilkový extrakt

1 ČL citrónová kôra

1 PL javorový sirup

1 PL tapiokový škrob

Postup:

Vo väčšej mise zmiešajte suroviny na plnku a dajte bokom. V mixéri rozmixujte suroviny na korpus. Vyberte cesto z mixéra a v rukách ho ešte dopracujte. Rozvaľkajte ho medzi dvomi papiermi na pečenie. Vykrojte väčšie kruhy a do stredu uložte plnku tak, aby zostali 2-3 cm od okraja. Potom navhlčenými rukami okrajte pozdvíhajte. Ak sa cesto bude lámať, je to v poriadku. Galety nadobudnú rustikálny vzhľad. Dajte do rúry vyhriatej na 190 stupňov a pečte 20-25 minút. Vyberte, nechajte vychladnúť a servírujte.