Doprava nad 80 € ZDARMA v rámci Slovenska.

Malinovo citrónový krémový koláč (AIP)

malinovo_citr__nov___kr__mov___kol_____(aip)

Potrebujete:

Korpus:

1 hrnček chufas múka

1/3 hrnček tapiokový škrob

1/4 hrnček kokosový olej

2 PL voda

1 PL kokosový cukor (javorový sirup)

štipka soli

Kokosová plnka:

1 ks kokosové mlieko v plechovke (nechať cez noc v chladničke)

5 PL citrónová šťava

3 PL javorový sirup (med)

2 PL kokosový olej

1 PL tapiokový škrob

1 PL želatína

1/2 ČL citrónový prášok (pár kvapiek citrónového oleja)

Malinová plnka:

400g mrazené maliny (rozmrazené aj so šťavou)

2 PL javorový sirup (med)

1 PL želatína

1 ČL vanilkový prášok (vanilkový extrakt)

Postup:

Korpus: Zmiešajte všetky suroviny na korpus a v mixéri rozmixujte, aby vzniklo cesto. Dajte do formy, poroztláčajte prstami po celej ploche a bokoch. Dajte do rúry vyhriatej na 175 stupňov a pečte cca 15 – 20 minút, kým začnú okraje hnednúť. Vyberte a nechajte vychladnúť.

Kokosová plnka: Z plechovky kokosového mlieka oddeľte hustú časť od vody. Dajte do malého hrnca 2 PL kokosovej vody a vrch posypte želatínou. Nechajte postáť 1-2 minúty. Potom pridajte 1/4 hrnčeka kokosového krému (hustá časť z plechovky) a zohrievajte na miernom ohni dotepla (nie do varu), kým sa želatína rozpustí a všetky suroviny sa spoja. Dajte bokom. V stredne veľkej mise zmiešajte 3/4 hrnčeka kokosový krém, sirup, kokosový olej, citrónovú šťavu, škrob a citrónový prášok. Pridajte želatínovú zmes a premiešajte. Vylejte na vychladnutý korpus a dajte do chladničky stuhnúť (cca 1-2 hodiny).

Malinová plnka: Dajte šťavu z malín do malého hrnca (cca 1/2 hrnčeka) a posypte želatínou. Nechajte postáť 1-2 minúty. Potom dajte zohriať na miernom stupni dotepla. Dajte bokom a pridajte sirup, vanilku a nakoniec kusy mrazených malín. Opatrne premiešajte a vylejte na stuhnutú kokosovú plnku. Dajte do chladničky stuhnúť (cca 2-3 hodiny) a servírujte.