Doprava nad 80 € ZDARMA v rámci Slovenska.

Vegánske kokosové makrónky

Bezlepkové a vegánske kokosové makrónky sú neuveriteľne jednoduché na prípravu a delikátne chuťou. Vyrobené zo strúhaného kokosu, mandľovej múky, kokosového krému, kokosového oleja a horkej čokolády. Majú chrumkavú škrupinu, mäkké vnútro vďaka kokosovému krému a príjemnú sladkú chuť.

3D98E384-06CA-404F-8C92-326D144DAA8B

Potrebujete:

1 1/2 hrnček strúhaný kokos

1/2 hrnček mandľová múka (môžete použiť aj tigriu múku, ak nemôžete orechy)

1/4 hrnček kokosový krém (hustá časť z plechovky)

1/4 hrnček javorový sirup

3 PL kokosový olej

1 ČL vanilkový extrakt

horká čokoláda a kokosový olej na polevu

Postup:

Vo väčšej mise zmiešajte strúhaný kokos, mandľovú múku, kokosový krém, javorový sirup, kokosový olej a vanilkový extrakt. Miešajte, aby sa suroviny spojili. Môžete použiť naberačku na zmrzlinu alebo inú okrúhlu naberačku, ktorou naberiete kopček zmesi a vyklopíte na plech vystlaný papierom na pečenie. Opakujte, kým miniete celú zmes, cca 8 kopčekov. Dajte do rúry vyhriatej na 175 stupňov a pečte približne 18 - 20 minút, kým budú makrónky jemne hnedé. Vyberte a nechajte vychladnúť. Medzitým si roztopte čokoládu s malým množstvom kokosového oleja. Spodný lem vychladnutých makróniek ponorte do čokolády a uložte na papier na pečenie. Pofŕkajte aj vrch makrónky čokoládou. Opakujte so všetkými makrónkami a potom ich uložte na 20 minút v chladničke. Servírujte.