Bravčová panenka z teplovzdušnej fritézy
Bravčová panenka je marinovaná v horčicovej omáčke a fritovaná v teplovzdušnej fritéze. Je krásne šťavnatá, zaručene fantanstická.
Potrebujete:
1 ks bravčová panenka
1/2 hrnček olivový olej
3 PL kokosové amíny (alebo sójová omáčka)
2 strúčiky cesnak rozpučený
2 PL kokosový cukor (alebo iný)
1 PL horčica (najlepšie dižónska)
soľ a čierne korenie
Postup:
V malej miske zmiešajte olivový olej, kokosové amíny, cesnak, cukor a horčicu. Dajte bokom. Pripravte si panenku, posypte ju z každej strany soľou a čiernym korením. Vložte ju do vrecúška a vlejte do neho aj pripravenú zmes. Nechajte postáť aspoň 30 minút. Ak nemáte čas, môžete panenku rovno poliať zmesou a vložiť do teplovzdušnej fritézy. Zapnite ju na 200 stupňov a pečte 25 minút. Po dopečení ju nechajte ešte 5 minút postáť. Potom panenku nakrájajte na medailónky a servírujte s obľúbenou prílohou.