Mäkkučký flank steak
Flank steak pripravovaný týmto spôsobom zaistí jemné a chutné mäso. Môžete použiť k šalátu, do tacos alebo s obľúbenou prílohou.
Potrebujete:
1 ks flank steak
sóda bikarbóna
soľ, čierne korenie a kmín
Postup:
Posypte usušený flank steak (celú plochu, zhora, zdola) štedro sódou bikarbónou. Nechajte ho postáť v chladničke 30 minút. To zabezpečí, že steak bude jemný a mäkkučký. Potom steak vyberte, v studenej vode opláchnite od sódy bikarbóny, usušte ho a uložte na tanier. Posypte soľou, čiernym korením a kmínom. Zahrejte olej v panvici a opekajte flank steak - 5 minút z každej strany. Potom ho uložte bokom a nechajte postáť 5 minút, ešte pred krájaním. Následne ho nakrájajte naprieč vláknam na tenké kúsky a servírujte s obľúbenou prílohou.