Krémové horčicové kuracie stehná
Potrebujete:
Horčicová omáčka:
1/4 hrnček horčica
1/2 hrnček mäsový vývar
1/2 hrnček kokosové mlieko z plechovky
2 PL kokosové amíny (alebo sójová omáčka)
1 ČL sušený tymián
2 ČL zmes korenia (podľa vlastného výberu)
1 ČL mletá červená paprika
Zvyšok:
8 plátkov slanina
4 ks vykostené kuracie stehná
1 ks cibuľa
2 hrnčeky šampiňóny
4 hrnčeky kel
Postup:
Nakrájajte slaninu na malé kúsky a uložte do väčšej panvice. Opekajte. Kým sa slanina pečie, pripravte si omáčku zmiešaním všetkých surovín na omáčku. Keď je slanina hotová, dajte ju bokom, tuk nechajte v panvici. Uložte do nej umyté a vysušené kuracie stehná a opekajte 4-5 minút. Otočte a pečte ďalších 4-5 minút. Mäso nemusí byť úplne urobené v tomto momente, pretože neskôr sa ešte bude variť s omáčkou. Dajte ho bokom z panvice. Nakrájajte cibuľu a dajte piecť do panvice, kde sa piekla slanina a mäso. Chvíľu restujte, potom pridajte nakrájané šampiňóny a restujte 2-3 minúty. Pridajte hotovú horčicovú omáčku, chvíľu miešajte a priveďte mierne k varu. Pridajte do nej späť stehná a slaninu a na miernom stupni nechajte prikryté variť. Potom pridajte nakrájaný kel a restujte ďalšie 2-3 minúty, kým kel zmäkne. Servírujte s ryžou alebo inou obľúbenou prílohou.