Doprava nad 80 € ZDARMA v rámci Slovenska.

Krémové horčicové kuracie stehná

B86D8C66-E8C0-4402-9619-E3A620F37E68

Potrebujete:

Horčicová omáčka:

1/4 hrnček horčica

1/2 hrnček mäsový vývar

1/2 hrnček kokosové mlieko z plechovky

2 PL kokosové amíny (alebo sójová omáčka)

1 ČL sušený tymián

2 ČL zmes korenia (podľa vlastného výberu)

1 ČL mletá červená paprika

Zvyšok:

8 plátkov slanina

4 ks vykostené kuracie stehná

1 ks cibuľa

2 hrnčeky šampiňóny

4 hrnčeky kel

Postup:

Nakrájajte slaninu na malé kúsky a uložte do väčšej panvice. Opekajte. Kým sa slanina pečie, pripravte si omáčku zmiešaním všetkých surovín na omáčku. Keď je slanina hotová, dajte ju bokom, tuk nechajte v panvici. Uložte do nej umyté a vysušené kuracie stehná a opekajte 4-5 minút. Otočte a pečte ďalších 4-5 minút. Mäso nemusí byť úplne urobené v tomto momente, pretože neskôr sa ešte bude variť s omáčkou. Dajte ho bokom z panvice. Nakrájajte cibuľu a dajte piecť do panvice, kde sa piekla slanina a mäso. Chvíľu restujte, potom pridajte nakrájané šampiňóny a restujte 2-3 minúty. Pridajte hotovú horčicovú omáčku, chvíľu miešajte a priveďte mierne k varu. Pridajte do nej späť stehná a slaninu a na miernom stupni nechajte prikryté variť. Potom pridajte nakrájaný kel a restujte ďalšie 2-3 minúty, kým kel zmäkne. Servírujte s ryžou alebo inou obľúbenou prílohou.