Doprava nad 80 € ZDARMA v rámci Slovenska.

Krémové kuracie prsia so zemiakmi

CA93EC85-FF55-406D-8F6E-1B82C84C1BF8

Potrebujete:

6-7 ks stredne veľké zemiaky

olivový olej

soľ a čierne korenie

1/2 ČL cesnakový prášok

1/2 ČL cibuľový prášok

8 plátkov slaniny

1 ks cibuľa

4 strúčiky cesnak

2 ČL sušený tymián

3 PL arrowroot škrob (alebo tapiokový)

1 1/2 hrnček mäsový vývar

1 hrnček kokosové mlieko z plechovky

1 PL horčica

2 PL lahôdkové droždie

3 hrnčeky uvarené trhané kuracie mäso

Postup:

Zemiaky očistite a nakrájajte na malé kocky. Dajte ich na spodok zapekacej misy, polejte trochou oleja, posypte soľou, čiernym korením, cesnakovým a cibuľovým prášok. Premiešajte a dajte do rúry vyhriatej na 220 stupňov. Pečte dozlatista, cca 20-25 minút. Medzitým opečte plátky slaniny vo vyššej panvici. Opečené ich dajte bokom a v masti zo slaniny orestujte nakrájanú cibuľu. Potom pridajte rozpučený cesnak a tymián. Premiešajte a restujte ďalšiu minútu. Vmiešajte škrob a restujte 30 sekúnd. Potom pridajte vývar, kokosové mlieko, horčicu a lahôdkové droždie. Priveďte k varu za stáleho miešania, kým omáčka mierne zhustne. Pridajte soľ a čierne korenie podľa potreby, premiešajte a dajte dole z platne. Vyberte upečené zemiaky z rúry a uložte na vrch zemiakov uvarené trhané kuracie mäso. Premiešajte. Vylejte na ne hotovú omáčku a jemne premiešajte. Upečenú slaninu nalámte na malé kúsky a polovicu z nej vmiešajte do zmesi. Zvyšnú polovicu uložte na vrch pekáča. Dajte do rúry piecť na 10 minút. Vyberte a servírujte teplé.