Mexická panvica s mletým mäsom (bez lepku a bez mlieka)
Táto mexická panvica s mletým mäsom je rýchle, sýte a chuťovo bohaté jedlo, ktoré pripravíte v jednej panvici. Spája šťavnaté hovädzie mäso, čiernu fazuľu, quinou a na vrchu je preliata krémovou syrovou omáčkou bez mlieka. Skvelá voľba na rodinný obed alebo večeru.
Potrebujete:
-
1 ČL sušeného oregana
-
1 ČL cibuľového prášku
-
1 ČL cesnakového prášku
-
½ ČL mletej škorice
-
¼ ČL kurkumy
-
1 ½ ČL mletej rasce
-
1 ČL čili prášku (nemusí byť)
-
kôra z 1 limetky
-
3 PL olivového oleja
-
450 g mletého hovädzieho mäsa
-
1 ½ ČL morskej soli
-
½ šálky nasekaného koriandra + trochu na ozdobu
-
1 konzerva čiernej fazule (cca 400 g), scedená
-
1 šálka quinoa, prepláchnutá
-
2 šálky vývaru (zeleninový, kurací alebo hovädzí)
-
1 šálka syrovej omáčky bez mlieka (alebo strúhaný vegánsky syr)
Postup:
-
Rúru predhrejte na 190 °C.
-
Zmiešajte oregano, cibuľový prášok, cesnakový prášok, škoricu, kurkumu, rascu, čili a limetkovú kôru.
-
Na veľkej panvici zohrejte olivový olej a pridajte koreninovú zmes. Krátko orestujte, aby sa rozvoňala (cca 1 minútu).
-
Pridajte mleté mäso, osoľte a prisypte koriander. Restujte, kým mäso nezhnedne.
-
Vmiešajte fazuľu a quinou.
-
Zalejte vývarom, priveďte k varu.
-
Panvicu zakryte a vložte do rúry na 15–20 minút, kým sa quinoa uvarí a tekutina sa vstrebá.
-
Vyberte z rúry a povrch prelejte syrovou omáčkou alebo posypte vegánskym syrom.
-
Zapekajte pod grilom 2–3 minúty, kým syr nezhnedne a nezačne bublať.
-
Ozdobte čerstvým koriandrom. Podávajte horúce.