Doprava nad 80 € ZDARMA v rámci Slovenska.

Panvica s kuracím mäsom a zeleninou

Kuracie mäso s pestrofarebnou chrumkavou zeleninou. Jednoduchý nízkosacharidový pokrm, ktorý pripravíte rýchlo a jednoducho.

IMG_0216

Potrebujete:

olivový olej

500g kuracie prsia

soľ a čierne korenie

1/2 ČL sušený cesnak

1/2 ČL sušená cibuľa

1/2 ČL sušený tymián

1/2 ČL sušený rozmarín

1/2 ČL mletá červená paprika

1/4 ČL chilli prášok (nemusí byť)

1 ks cibuľa

1 ks menšia brokolica

1 ks menšia cuketa

1 ks žltá paprika

1 ks červená paprika

1/4 hrnček mäsový vývar (prípadne suché biele víno alebo voda)

Postup:

Kuracie prsia nakrájajte na kocky. Posypte soľou a čiernym korením. Dajte bokom. V malej miske zmiešajte korenie: sušený cesnak, cibuľu, tymián, rozmarín, paprika a chilli. Polovicou korenia posypte mäso, pokvapkajte olivovým olejom a premiešajte. Vo veľkej panvici zahrejte olivový olej a dajte mäso opekať, cca 6-8 minút alebo kým sa mäso prepečie. Potom mäso vyberte bokom z panvice. V tej istej panvici na oleji restujte nakrájanú cibuľu cca 2 minúty. Potom pridajte na ružičky rozobratú brokolicu, nakrájanú cuketu, žltú a červenú papriku a restujte ďalších 4-6 minút, alebo kým bude zelenina mäkká a chrumkavá. Posypte soľou a čiernym korením, podlejte vývarom. Pridajte späť mäso, premiešajte a restujte ďalšiu minútu. Servírujte.