Doprava nad 80 € ZDARMA v rámci Slovenska.

Tekvicové cestoviny

IMG_0047

Potrebujete:

500g cestoviny v surovom stave

olivový olej

1 ks cibuľa

3 strúčiky cesnak

1 ČL sušená šalvia

2 PL paradajková omáčka

1/3 hrnček vývar (alebo demi glace)

1 hrnček tekvicové pyré

3/4 hrnček kokosové mlieko z plechovky

soľ a čierne korenie

ghee maslo (nie je nutné)

Postup:

Vo veľkej panvici zahrejte olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu, chvíľu restujte, potom pridajte cesnak a šalviu. Pár sekúnd restujte. Pridajte paradajkovú omáčku, opäť chvíľu restujte. Vylejte do panvice vývar (alebo demi glace), premiešajte. Potom pridajte tekvicové pyré, kokosové mlieko, soľ a čierne korenie. Priveďte k varu a na nízkom stupni varte pod pokrievkou cca 10 minút. Kým sa omáčka varí, uvarte cestoviny podľa návodu. Odložte si asi 1 pohár vody, v ktorej sa varili cestoviny. Uvarené a prepláchnuté cestoviny vysypte do panvice s omáčkou a premiešajte. Ak je potrebné, pridajte trochu vody z cestovín. Na záver ešte môžete zamiešať ghee maslo. Servírujte.