Doprava nad 80 € ZDARMA v rámci Slovenska.

Rizoto so zeleninou, shiitake a hovädzím mäsom

rizoto_so_zeleninou__shiitake_a_hov__dz__m_m__som

Potrebujete:

1 hrnček jazmínová ryža (v surovom stave)

300 g pečené trhané hovädzie mäso (alebo iné mäso)

olivový olej

soľ

2 PL sezamové semiačka

1 ks veľký pór (alebo 1 ks veľká cibuľa)

3 strúčiky cesnak

3 ks mrkva

1 ks brokolica

1 ks cuketa

2 hrnčeky shiitake huby nakrájané

petržlenová vňať

Na omáčku:

1 ČL mletý zázvor

(alebo 1/2 ČL čerstvý zázvor)

1 PL kokosový cukor

(alebo med, javorový sirup)

5 PL sójová omáčka alebo „sójová“ omáčka bez sóje

1 ČL mletá červená paprika

1/4 ČL mleté čierne korenie

2 PL olivový olej

Postup:

Trhané mäso pripravíte podľa receptu na mojej stránke. Rozoberte ho vidličkou a opečte kúsky na panvici. Jazmínovú ryžu uvarte podľa návodu, so soľou. Brokolicu rozoberte na ružičky a dajte variť 5 minút v osolenej vode. Potom zlejte vodu a dajte bokom. Kým sa varí ryža, v malej miske zmiešajte zázvor, cukor, sójovú omáčku, olivový olej, červenú papriku, čierne korenie. Do väčšej panvice dajte olivový olej a orestujte na kolieska nakrájaný pór, pridajte sezam a rozpučený cesnak a po cca 2-3 minútach pridajte nastrúhaný mrkvu, nakrájanú cuketu a nakrájané huby shiitake. Posoľte. Restujte cca 8-10 minút. Pridajte uvarenú brokolicu a ešte chvíľu restujte. Potom pridajte uvarenú ryžu, a polejte pripravenou omáčkou. Posoľte a môžete pridať ešte trochu olivového oleja. Servírujte na tanier, navrch uložte pečené mäso a posypte čerstvou petržlenovou vňaťou.