Potrebujete:
1 PL kokosový olej
1 hrnček karfiol rozomletý na „ryžu“
1 ks cuketa, ošúpaná, nastrúhaná
1 ks mrkva, ošúpaná, nastrúhaná
1 ks cibuľa
4 strúčiky cesnak
2 ČL soľ
1 PL majorán (alebo tymián)
2 ks žĺtka
500 g mleté hovädzie mäso
500 g mleté bravčové mäso
6 ks plátky slaniny
Postup:
Zahrejte rúru na 175 stupňov. V panvici zahrejte kokosový olej a pridajte cibuľu, strúhanú cuketu a mrkvu a karfiolovú „ryžu“ a opekajte asi 5 minút. Pred koncom pridajte rozpučený cesnak. Dajte bokom a nechajte trochu vychladnúť. Vo veľkej mise zmiešajte žĺtka s majoránom (alebo tymiánom), soľou. Pridajte mleté mäso a zeleninu z panvice. Premiešajte rukami, kým sa všetko spojí. Presypte zmes do opekacej misy, postláčajte. Poukladajte plátky slaniny navrch. Pečte 50 minút. Vyberte z rúry, zlejte šťavu a dajte späť zapiecť na ďalších 10 minút, kým sa zapečie slanina na vrchu. Potom vyberte, nechajte trochu vychladnúť a servírujte.