Doprava nad 80 € ZDARMA v rámci Slovenska.

Krekry so sušenými paradajkami a bazalkou

Zdravé paleo krekry, ktoré sú skvelé ako občerstvenie, ľahko sa pripravujú a neobsahujú žiadny pridaný cukor alebo sladidlo. Majú výbornú chuť.

IMG_2782

Potrebujete:

1 hrnček + 1 PL mandľová múka (alebo tigria múka pre tých, ktorí nemôžu orechy)

1/2 hrnček slnečnicové semiačka

1/4 hrnček paradajky sušené na slnku

1/2 ČL sušená bazalka

1/2 ČL sušený rozmarín (nemusí byť)

1/2 ČL sušený tymián (nemusí byť)

1/4 ČL sušená cibuľa (nemusí byť)

1/4 ČL soľ

1 + 1/2 PL voda

Postup:

Všetky suroviny okrem vody rozmixujte v mixéri. Potom pridajte vodu a mixujte, kým sa začne vytvárať lepivá hmota. Vyberte z mixéra, rukami spracujte cesto a uložte ho medzi dva papiere na pečenie. Rozvaľkajte na hrúbku 0,5 cm. Použite nôž alebo krájač na pizzu a nakrájajte rozvaľkané cesto na krekry. Preložte krekry na plech a dajte do rúry vyhriatej na 175 stupňov. Pečte približne 10-12 minút. Potom vyberte z rúry a nechajte vychladnúť. Servírujte.