Kuracie stehná s limetkou a koriandrom v panvici
Tento recept si vás získa. Šťavnaté kuracie stehná opečené dozlata a zapečené s nadýchanou jasmínovou ryžou v jemne krémovej omáčke s osviežujúcou chuťou limetky a koriandra. Výsledkom je bezlepkové a bezmliečne jedlo z jednej panvice, ktoré si obľúbi celá rodina.
Potrebujete:
Kurča:
-
4–6 kuracích stehien s kosťou a kožou
-
4 PL olivového oleja
-
1 ČL soli
-
½ ČL čierneho korenia
-
1 ČL cesnakového prášku
-
1 ČL cibuľového prášku
Ryža:
-
1 šálka jasmínovej ryže (prepláchnutej)
-
2 PL kokosových aminos (alebo sójovej omáčky)
-
1 PL javorového sirupu
-
1,5 PL čerstvej limetkovej šťavy
-
1 šálka plnotučného kokosového mlieka
-
2 šálky kuracieho alebo kostného vývaru
-
¼ šálky nasekaného koriandra (+ na ozdobu)
-
2 PL nasekanej mäty
Postup:
-
Kuracie stehná osušte papierovou utierkou. V mise ich premiešajte s 2 PL olivového oleja, soľou, korením, cesnakovým a cibuľovým práškom. Nechajte marinovať aspoň 20 minút.
-
Rúru predhrejte na 200 °C.
-
V panvici vhodnej do rúry rozohrejte zvyšný olivový olej. Stehná opečte z oboch strán (cca 4–5 minút na každej strane), kým nebudú mať zlatistú kožu. Odložte bokom.
-
Do tej istej panvice pridajte ryžu, kokosové aminos, javorový sirup, limetkovú šťavu, kokosové mlieko a vývar. Premiešajte a priveďte k varu.
-
Primiešajte nasekaný koriander a mätu. Do panvice vložte opečené stehná kožou nahor.
-
Panvicu vložte do rúry a pečte 20–22 minút, kým sa tekutina nevstrebe a kuracie mäso nebude prepečené (vnútorná teplota 74 °C).
-
Dochutíme soľou a korením, posypeme čerstvým koriandrom a podávame teplé.